{ "title": "Lamine Diş", "image": "https://www.disbakimi.gen.tr/images/lamine-dis.jpg", "date": "23.01.2024 04:15:18", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Lamine diş, diş yapısında görünümünüze etki eden farklı bozuklukların giderilmesi amaçlı yapılmış olan yaprak porselen kaplama işlemine verilen isimdir. Ön dişlere yapılan ince ve sağlam özel bir diş kaplama çeşididir. Kırılmış, aşınmış, üst üste binmiş ya da ayrık dişlere yapılmış olan porselen lamine uygulaması, diş aşındırma işleminin en az yapıldığı kaplama çeşididir. Porselen lamine uygulaması, fazla oranda teknik hassaslık ve maharet gerektiren bir uygulama olmakla birlikte, gerçek derlenmiş ve ölçülendirilmiş bir dişe uygulandığında, lamine ile diş etinin uyumu da en ideal oranda sağlanır. Bu da yapılmış olan uygulamanın estetik başarısını artırmış olabilir. Porselen Lamine (Yaprak Porselen). Porselen lamine ön yüzeyi aşağı yukarı 0,5 mm. Civarı aşındırılan dişlerin ölçüsüne uyumlu olarak hazırlanır, nihai bilişim yapıştırıcılar ile dişe yapıştırılır. Lamineler, yapıştırıldıktan ardından diş minesi misyonu gören sağlam malzemelerdir. Dişe zararlı olabilecek besinler (Kabuklu yemişler benzeri), lamineler için zararlı olabilmektedirler. Tırnak yemek, kalem arkası ısırma benzeri alışkanlıkları meydana gelen kişilerin de lamine uygulamasından ardından bu alışkanlıklarını terk etmesi gerekiyor.

Porselen Lamine Hangi Nedenlerle Seçilir?

Günümüzde dış görünüşün önem kazandığını her birimiz biliyoruz. Sağlıklı dişlere ve estetik bir gülüşe sahip olmanın ehemmiyeti de önemli. Estetik diş hekimliğinin önemli bir parçası olan porselen lamineler (Yaprak dişler) da göze güzel gözüken bir gülümsemeye ve sıhhatli dişlere elde etmek amaçlı en ideal çözümlerden birisidir. İnce porselen lamineler (Yaprak dişler), ışık geçirgenliği çok fazla iyi olabilen malzemelerdir. Bu nedenle, porselen lamine yapılmış olan dişleri, natürel dişlerden ayırt etmek hemen hemen olası değildir. Hastanın fizyolojik özelliklerine ve yüz kısmı yapısına göre istenilen boyda, renkte ve pozisyonda hazırlanabildiği amaçlı, porselen lamineler ile hedeflenen başarıyı tutuklama oranı çok fazla yüksektir. Dişlerin şeklini değiştirmek dışarısında, diş ve dudak seviyesini dengeleyerek estetik uyumu sağlamak da olası olmaktadır. Gelişen bilişim yardımıyla uygulama müddeti çok kısalan porselen lamine dişler, çay, kahve, sigara benzeri nitelik deformasyonuna sebep olabilen maddelerden de etkilenmemektedir.

Kimlere uygulanamaz?

Lamine diş tedavi rehabilitasyonu yapmak bazı durumlarda mahzurlu olabilmektedir. Diş etinde rahatsızlık, diş gıcırdatma, diş sıkmak, tırnak yeme ve çene bozuklukları meydana gelen hasta olanlarda lamine rehabilitasyonu uygulanmaz. Bu yolun uygulanabilmesi amaçlı anlatılan rahatsızlıkların tedavi edilmesi gereklidir. Sonrasında lamine uygulamasına geçilir. Öncesinde dişi hazırlamak gereklidir. Dişin üstünde yer alan ve yapısını bozan artıklar güzelce temizlenir. Kesilme işlemi amaçlı gerekirse hasta kişiye anestezi verilebilir. 0.5 mm ile 2.00 mm içinde kesim yapılır. Kesilen dişin belli bir süre bir diş takılır. Birtakım olaylarda dişlerin geride olması sebebiyle kesim işlemi yapmadan da lamine kaplanabilir. Kesim işlemi yapılmış olan dişlerin ölçülerini almak nihai derece hassas bir iştir. Bu ölçüm profesyonel teknikerler ve hassas ölçü maddeleriyle yapılır. Doktorunuz işlemin her evresinde teknisyen ile konsültasyon yapar.
" } ] }